Prasilišta,podovi,ograde
Sve potrebno za prasilište, podove i zidove možete pogledati ovdje:

Uklještenje za krmaču
NOOYEN full Tribar metalni rešetkasti podovi

NOOYEN Super coated podovi prasilišta
Rešetkasti podovi za uzgajališta prasadi
HOT DIP pocinčani nosači
Plastične rešetke – DUROFARM
Grijaće ploče za prasad
Ograde boksova i pregradni zidovi
VERBA VARIO STATION za krmače u većim grupama
VARIO MIX sa prepoznavanjem životinja

Uklještenje za krmaču

 

 

 

 

 

PROFARM uklještenje za krmaču ima optimalan dizajn i opremljeno je sa anti crush cijevima koje onemogućuje krmači da legne pre brzo i tako prignječi prasce. Uklještenje je podesivo po dužini i širini, a i donja cijev je podesiva po visini. Sve to stvara optimalan komfor za krmaču i omogućuje prasadi lagan pristup do vimena. U plastični kopanj se dovodi extra cijev s vodom koja omogućuje voditelju farme da pusti extra vode tijekom nekoliko prvih dana nakon prašenja, što olakšava krmači da lakše ispije svoje dnevne potrebe. Uklještenje je samostojeće i odvojeno od zida i tako ostavlja  prolaz za prasce i omogućuje im da brže pronađu grijaču ploču nakon prašenja. Moguće je naručiti više raličitih modela, ovisno o farmerovim željama i uvjetima u objektu. Ograde su napravljene od sivih PVC panela i INOX profila – nosača, što ju čini lakom za čišćenje i dugotrajnom.

 

 

 

 


 


NOOYEN full Tribar metalni rešetkasti podovi
 Jedna opcija su najčešće korišteni podovi u ovoj  regiji, komplet metalni pod s integriranom grijačom pločom. Tribar pod je jedini pod sa 50% otvorene površine, tako da gnojnica lako propadne kroz rešetke, što ovaj pod čini najhigijenskijim na svijetu. Pod je vrlo čist i lako ga je za postaviti.
 Specijalni profili pružaju poduporu krmači tijekom ustajanja i lijeganja tako da nema proklizivanja. Također, i ovaj pod ima opciju da ima cijev za toplu vodu iza krmače koja se koristi tijekom prašenja.
 Oba poda su kompletna sa konektorima i dodatnom cijevi za vodu.
NOOYEN Super coated podovi prasilišta
Druga od opcija za podove su obložene-plastificirane rešetke sa strane i tribar metalne rešetke za pod krmače. Plastificirani dio je od jednog dijela i dolazi sa već integriranom grijaćom pločom (topla voda).
 Tribar rešetke su od profila (U-profil) koji pruža više gripa krmači pri ustajanju i lijeganju. Opcijska je cijev sa toplom vodom iza krmače.
 U metalni pod se integrira cijev za toplu vodu tako da ga zagrijava tijekom prašenja i spriječava da prasci budu u kontaktu sa hladnim podom odmah nakon prašenja.

Rešetkasti podovi za uzgajališta prasadi

 Rešetke za odojke su jedne od najboljih proizvedenih! Poseban oblik rešetki čini pod vrlo čistim. 'V'-oblik omogućuje da gnojnica lako propadne kroz rešetku.
 Otvorena površina rešetke je 45%. Pod se postavlja na HOT-DIP cinčane nosače sa specijalnom mostnom konstrukcijom koja garantira čvrstoću.
 Pod je vrlo,vrlo čist i pruža dovoljno „gripa" svojim oblikom da spriječava prasce od proklizivanja
.
HOT DIP pocinčani nosači
 Mostna konstrukcija od hot dip pocinčanog metala se radi po narudžbi.  Konstrukcija ispod nosača omogućuje premošćivanje većih kanala za gnojnicu, a cinčanje osigurava dugi vijek trajanja.

Plastične rešetke – DUROFARM
Plastične rešetke DUROFARM su napravljene od visoko kvalitetne plastike i niske cijene. Koriste se kod prasilišta za krmače i u uzgajalištu kod prasadi.

Grijaće ploče za prasad
Grijaće ploče za prasad raznih proizvođač koriste se za grijanje malih praščića dok su kod krmače na hranjenju. Ploče je moguće priključiti na struju ili toplu vodu. Ploče se postavljaju pokraj prasilišta.
 Napravljene su od posebnih staklenih vlakana, plastike i grijaće žice posebno proizvedene za ovu svrhu. To jamči raspodjelu topline preko cijele površine.  Ploče su opremljene sa 6mm izolacije pa imaju manju potrošnju energije.
 Grijači su snage 60-80 W. Električni kabel je zaštićen od vlage i žvakanja s fleksibilnom inox cijevi.
 Ploče dolaze sa ili bez senzora unutar kabela. Površinska temperatura ploče iznosi 36 stupnjeva celzijusevih, a okolni zrak je temperature 20 stupnjeva celzijusevih. U ponudi su dimenzije ploča 40 x 90 cm i 40 x 120 cm, zelene boje.

Ograde boksova i pregradni zidovi
Ograde se rade od čistih PVC panela 35mm debljine i pričvršćuju se INOX profilima.  Vrata se posebnim profilima pričvršćuju, te se lako otvaraju.
 PVC paneli su vrlo higijenski i jednostavni za čišćenje, a glatka površina ne dopušta gnojnici da uđe u pregradu.
 Standardna boja je svijetlo siva, ali se po želji može isporučiti i u drugim bojama.
Pregradni zidovi između soba mogu biti izrađeni od  PE ili PVC panela.  PE paneli se rade po narudžbi i imaju vrlo glatku površinu. PVC paneli se također koriste kao pregradni zidovi. Obje opcije su higijenske i štede 10 cm po zidu, što zbrojeno kod velikih objekata rezultira s više soba. Specijalni 'U' profili koji se postave na pod i na krov drže PVC panele na mjestu. Vrata su isto moguća u PE i PVC obliku.

Vario-Station je hranidbena stanica opremljena s Vario-Mixom i svim prednostima ovog sistema. Dnevna količina hrane koja se daje pojedinoj životinji može biti uprogramirana i kontrolirana sa hranidbenom krivuljom za svaku životinju.
 To isključuje mogućnost da bude pušteno krmači previše ili premalo hrane. Odašiljač u krmačinom uhu šalje signal kompjuteru koji onda indentificira krmaču. Točno određena količina hrane se tada ispusti  ili (ako je već prisutna) se limitator hrane zatvori.
 Na taj način krmače nisu nagrađene s ostacima svojih prethodnika. Zahvaljujući patentu ispuštaju se male količine hrane za optimalnu probavu i apsorpciju hrane u želucu.
 To daje životinjama zadovoljan osjećaj i mirne su. Jedna stanica može hraniti do 45 svinja. Odvojene jedinice mogu se kompletirati u cijeli sustav.
"Prozor za svinju" registrira koliko puta je svinja posjetila "prozor" i to se registrira.
 Svime se može upravljati iz ureda tako da možete biti o svemu redovito informirani.
VERBA VARIO STATION za krmače u većim grupama

VARIO MIX sa prepoznavanjem životinja
Za bređe krmače nudimo Vario Mix hranilicu, koja je opremljena sa prijemnikom. Svaka krmača ima odašiljač u uhu. Svaki puta kada krmača dođe do hranilice signal će ići u PC i procijeniti će dali joj je potrebna hrana ili ne. PC program ima mogućnost rada sa hranidbenom krivuljom prilagođenom za svaku krmaču. Prednost ovog sistema je da radimo s malim “stabilnim” grupama, što znači da tijekom trudnoće ne dodajemo ili ne odvajamo krmače iz grupe.
 Maksimalna veličina grupe je 18 krmača. Ova hranilica je dostupna i bez prepoznavanja, za farmere koji žele manje tehnologije i žele raditi s manjim grupama.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Preporuke
Prijavite se ili odjavite na naš newsletter:
Prijava na newsletter
Odjava na newsletter
Preporuči web stranicu na email:
Baner1
Baner2

Baner3
Baner4
Korisničko ime:

Lozinka:

Zaboravljena lozinka?   Registriranje:
Promjena lozinke: